Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Φάκελος Κουμεντάκη.


Ο Δικέφαλος προχώρησε σε μία πολύ σημαντική κίνηση φέρνοντας τον Ραφαήλ Κουμεντάκη στο Παλατάκι.Παράλληλα με αυτή την μεταγραφή,από τον Πρωταθλητή θα αποχωρήσει ο Ραμόν Μαρτίνεζ Γκιόν ο οποίος παρά τις πολύ καλές επιθετικές του αρετές,το μεγάλο πρόβλημα στην υποδοχή δεν του επέτρεψε την παραμονή του στην Θεσσαλονίκη.

Σίγουρα η επιλογή του διεθνή Έλληνα ακραίου φέρνει αισιοδοξία ,στις τάξεις των οπαδών του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉ,αλλά ας δούμε τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της επιλογής. 

 Θετικά:Το ύψος του ξεπερνά τα 2 μέτρα και έτσι ο Δικέφαλος προσθέτει ένα μεγάλο κορμί στο γήπεδο,κάτι που υψώνει την ομάδα και την κάνει καλύτερη στο μπλοκ. Η υποδοχή του Εβρίτη ακραίου κινείται σε εξαιρετικά επίπεδα και μ'αυτό τον τρόπο ο Ματίας Βαλκίερς θα χρησιμοποιήσει την ικανότητά του στο γρήγορο παιχνίδι και θα απελευθερώσει τον Σαφράνοβιτς που σήκωνε όλο το βάρος της πίσω ζώνης,μαζί με τον Θάνο Παπαδημητρίου.Μ'αυτό τον τρόπο οι 2 άσσοι του ΠΑΟΚ δε θα χρειάζεται να καλύπτουν παραπάνω μέρος του γηπέδου,όπως έκαναν δηλαδή με τον Γκιόν. Εκτός από πολύ καλός παίκτης,ο "Ράφα" έχει μία πολύ ισχυρή και ηγετική προσωπικότητα που μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα και να αντέξει στην πίεση των δύσκολων αγώνων.Επίσης,πάρα το σχετικά νεαρό της ηλικίας του,είναι πολύ έμπειρος και ώριμος στο παιχνίδι του. Έχει καταπληκτικό σερβίς και είναι πολύ καλός στο κομμάτι μπλοκ-άμυνα.Επίσης,είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και πολύ ομαδικός παίκτης. Τέλος,καθότι Έλληνας ανοίγει θέση ξένου κεντρικού στην ομάδα,όπου ο Δικέφαλος έχει ενδεδειγμένο πρόβλημα στο μπλοκ. 


 Αρνητικά:Παρά το ύψος του,το δυνατό του σημείο είναι η υποδοχή,ενώ επιθετικά θα έπρεπε να σκοτώνει. Έχει να παίξει καιρό σε τόσο υψηλό επίπεδο καθώς μπορεί να έπαιξε στο εξωτερικό,αλλά αγωνίστηκε λίγο και σε ομάδες με προβλήματα,Αυτό βέβαια,δεν προβληματίζει την ομάδα καθώς ο Ντανιέλε Ρίτσι γνωρίζει ότι αν βρει ρυθμό δεν θα χει κανένα θέμα. Αυτά,όσον αφορά τον Ραφαήλ Κουμεντάκη.


Του ευχόμαστε καλήη αρχή,με υγεία και πολλούς τίτλους στον ΠΑΟΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου